Koszyk (0)
Koszyk jest pusty
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
🎉 Szybka wysyłka zabawek i ekspresowe e-booki – kupuj wygodnie na Alturio.pl! Chcesz złożyć zamówienie z dostawą do inego kraju UE? Skontaktuj się z nami – chętnie pomożemy!
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Zjeść głowę cukru
Symbol:
Dostępność:
Mało
3
szt.
46.82
Zamówienie telefoniczne: 576019971 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu:
24 godziny
Cena przesyłki:
15.99
- Paczkomaty InPost 15.99
- Kurier 16.99
Kod kreskowy:
EAN:
9788365530226
Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli?
- Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki!
- Słodycze wyglądały inaczej. Cukier miał postać brązowych brył zwanych głową cukru, które trzeba było rąbać na małe kawałki!
- Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury.
Z tą bogato ilustrowaną książką zajrzyjcie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowywaniem jedzenia i stylem odżywiania się.
Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach wojskowych i statkach kosmicznych.
Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i... najbardziej obrzydliwe.
Życzymy wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!
Wysokość:
325 mm
Szerokość:
250 mm
Wydawnictwo:
Kocur Bury
Autor:
Małgorzata Kur
Rok wydania:
2019
Liczba stron:
64
Format:
25.0 x 32.5 cm
Numer ISBN:
978-83-65530-22-6
Data premiery:
2019-09-25
-
Polecane
-
Podobne produkty
34.84
46.68
44.29
37.15