🎉 Szybka wysyłka zabawek i ekspresowe e-booki – kupuj wygodnie na Alturio.pl! 🌼 Majowa promocja! Zyskaj 5% rabatu z kodem MAJ5 – tylko do końca maja! 🌼

Wprowadzenie do algorytmów

Dostępność: Mało
237.14
225.28 cena z kodem: MAJ5
szt.
Zamówienie telefoniczne: 576019971 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
15.99
  • Paczkomaty InPost 15.99
  • Kurier 16.99
Nowe wydanie najlepszego na świecie podręcznika z dziedziny algorytmów i struktur danych.
Omówiono w nim metody matematyczne stosowane do analizy algorytmów, sortowanie i statystyki pozycyjne, struktury danych, podstawowe metody projektowania efektywnych algorytmów. Dużo miejsca poświęcono złożonym strukturom danych i podstawowym algorytmom grafowym.
W nowym wydaniu znajdziesz:
nowe rozdziały dotyczące dopasowania w grafach dwudzielnych, algorytmów online i uczenia maszynowego, zaktualizowany materiał dotyczący rozwiązywania równań rekurencyjnych, tablic z haszowaniem, potencjalnych funkcji i tablic sufiksów, 140 nowych ćwiczeń i 22 nowe problemy do rozwiązania. Poszczególne części książki to materiał dydaktyczny do wielu przedmiotów informatycznych, takich jak: matematyka dyskretna, kombinatoryka, algorytmy i struktury danych, teoria grafów, metody programowania. Publikacja jest niezbędnym źródłem wiedzy dla wszystkich, którzy chcą zajmować się projektowaniem i programowaniem systemów informatycznych.
Tytuł oryginalny: Introduction to Algorithm
Tłumacz: Krzysztof Marian Diks, Adam Malinowski
Parametry:
Wysokość:
297 mm
Szerokość:
210 mm
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Autor:
Thomas H. Cormen, Charles E. Leiserson, Ronald L. Rivest, Clifford Stein
Rok wydania:
2023
Liczba stron:
1208
Oprawa:
miękka
Format:
21.0 x 29.7 cm
Numer ISBN:
978-83-01-22960-3
Data premiery:
2023-12-21

Dane producenta

Wydawnictwo Naukowe PWN S.A.
ul. Gottlieba Daimlera 2
02-460 Warszawa
Poland

22 695 43 21
recepcja@pwn.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: