Koszyk (0)
Koszyk jest pusty
Do bezpłatnej dostawy brakuje
-,--
Darmowa dostawa!
Suma
0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
🎉 Szybka wysyłka zabawek i ekspresowe e-booki – kupuj wygodnie na Alturio.pl! Chcesz złożyć zamówienie z dostawą do inego kraju UE? Skontaktuj się z nami – chętnie pomożemy!
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Wolni od glutenu
Symbol:
Dostępność:
Mało
2
szt.
48.19
Zamówienie telefoniczne: 576019971 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu:
24 godziny
Cena przesyłki:
18.99
- Paczkomaty InPost 18.99
- Kurier 19.99
Kod kreskowy:
EAN:
9788364190100
Autor książki odróżnia fakty naukowe od narosłych mitów, tłumaczy najnowsze wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze, tym samym umożliwiając odbiorcom podjęcie decyzji najlepszych dla siebie samych oraz dla członków ich rodzin.
W książce opisano wpływ glutenu na takie symptomy, jak depresja, niepokój czy "zamglenie umysłu", jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi spektrum zaburzeń autystycznych (ASD) i schizofrenię. Inne szczególnie warte uwagi fragmenty omawiają:
Różnice między celiakią, nadwrażliwością na gluten i alergią na pszenicę
Najwłaściwsze, aktualne sposoby radzenia sobie z dolegliwościami związanymi z glutenem u konsumentów w każdym wieku
Praktyczne rady, jak radzić sobie w kuchni bezglutenowej, jak czytać informacje na produktach i jak zdrowo i bezpiecznie funkcjonować w świecie pełnym ukrytych źródeł glutenu
Psychologiczne znaczenie diagnozy i jej wpływ na rodzinę chorego
Przełomowe badania dotyczące profilaktyki i leczenia
Godne zaufania i rzetelne źródła informacji dla pacjentów, rodziców i lekarzy
Przepisy na prawdziwe, bezglutenowe potrawy kuchni włoskiej, stosowane w domu doktora Fasano
Dr Alessio Fasano ? światowej sławy gastroenterolog pediatra i badacz ? to również założyciel i dyrektor Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital, pierwszej w Stanach Zjednoczonych placówki badawczo-leczniczej specjalizującej się w celiakii, alergii na zboże i nadwrażliwości na gluten. Jako charyzmatyczny mówca chętnie zapraszany jest przez przedstawicieli krajowych i międzynarodowych mediów. Doktor Fasano odebrał wykształcenie w Neapolu, obecnie zaś pełni funkcję profesora wizytującego na wydziale medycznym Uniwersytetu Harvarda i kieruje oddziałem gastroenterologii pediatrycznej i żywienia w MassGeneral Hospital for Children.
Laureatka nagród państwowego stopnia, autorka publikacji poświęconych szkolnictwu wyższemu i redaktorka Susie Flaherty kieruje działem komunikacji Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital, wcześniej zaś piastowała stanowisko starszego redaktora na Uniwersytecie Maryland. Jest członkinią National Association of Science Writers.
Wysokość:
215 mm
Szerokość:
145 mm
Długość:
32 mm
Wydawnictwo:
Druga Strona
Autor:
Fasano Alessio, Flaherty Susie
Rok wydania:
2016
Liczba stron:
300
Oprawa:
miękka
Format:
14.5x21.4
Numer ISBN:
9788364190100
Data premiery:
2016-06-02
-
Polecane
-
Podobne produkty
46.28
45.55