🎉 Szybka wysyłka zabawek i ekspresowe e-booki – kupuj wygodnie na Alturio.pl! Chcesz złożyć zamówienie z dostawą do inego kraju UE? Skontaktuj się z nami – chętnie pomożemy!

Roślinna Baza. Tofu

Dostępność: Mało
71.99
szt.
Zamówienie telefoniczne: 576019971 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
15.99
  • Paczkomaty InPost 15.99
  • Kurier 16.99
Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki znane internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu swój książkowy debiut w całości poświęcony TOFU.
Być może ktoś powie: O jeny, jakie to tofu jest nudne.
A my na to: wiesz co? Pierś kurczaka też jest nudna, ale chyba nie jesz jej na surowo, prawda?
Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty - ale przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań.
Uwaga: książka może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień.
„Karolina i Maja są jak dwie troskliwe koleżanki z klatki obok, które chętnie doradzą, pokrzepią dobrym słowem, a jak trzeba, to i zupę pod drzwi podrzucą. Jednak w imię zasady „lepiej dać wędkę niż rybę" podrzucają coś dużo ważniejszego - pod postacią książki, która pomoże bardziej i mniej zaangażowanym w kuchnię uporządkować wiedzę o tofu. Pozwoli wam także zmienić mydlaną kostkę w satysfakcjonujące dania dla uciechy podniebienia. Bo tofu to świetna rzecz, gdy się o niej trochę wie. Tego właśnie dowodzi ta książka. Mam nadzieję, że zrobicie sobie tę przyjemność i będziecie codziennie gotować z dziewczynami, które bez ekstrawagancji, za to z dużą wiedzą, wprowadzają wiele w życie codziennego zjadacza tofu"
- Lara Gessler - restauratorka, właścicielka cukierni i restauracji Słodki Słony, autorka książek, modelka, twórczyni internetowa, mama i żona
„Tofu można traktować jako świetne źródło roślinnego białka, którym zastąpimy nabiał i mięso. Dzięki przepisom Karoliny i Mai dowiecie się, jak z sojowej kostki zrobić wyborne nie-mielone, nie-twaróg czy tofucottę. Ale istnieje też inna tradycja, od ponad 2000 lat rozwijana w Azji. Tam tofu jest bazą dań, w których na pierwszy plan wysuwa się nie smak, a faktura. Wschodnia kuchnia używa kontrastujących sosów i glazur, docenia surowe smaki. Tych niezwykłych doświadczeń również dostarczy poniższa książka"
- Basia Czyżewska, „Vogue Polska"
„Nadchodzi tofukracja! Kolorowo i radośnie. Dzięki tej książce odkryjecie nieskończone uniwersum tofu - sojowego czarodzieja, który może przybrać każdy smak i formę. Autorki dają nam do ręki wyjątkowe kompendium wiedzy o tofu, pełnym smaków nie-mięsie. Z Azji prosto na wasze talerze wpada Roślinna Baza. Otwórzcie dla niej serca".
- Daria Pawlewska - współtwórczyni i wieloletnia redaktorka naczelna wydawnictwa Kukbuk, obecnie rozwija nowy projekt o jedzeniu i kulturze The Foodie Philosopher
Parametry:
Wysokość:
235 mm
Szerokość:
190 mm
Wydawnictwo:
Otwarte
Autor:
Maja Jaworowska, Karolina Paciorek
Rok wydania:
2024
Liczba stron:
272
Oprawa:
twarda
Format:
19.0x23.5 cm
Numer ISBN:
978-83-8135-438-7
Data premiery:
2024-10-07

Dane producenta

Wydawnictwo Otwarte Sp. z o.o.
ul. Smolki 5 lok. 302
30-513 Kraków
Poland

12 427 12 00
otwarte@otwarte.eu

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: