🎉 Szybka wysyłka zabawek i ekspresowe e-booki – kupuj wygodnie na Alturio.pl! 🌼 Majowa promocja! Zyskaj 5% rabatu z kodem MAJ5 – tylko do końca maja! 🌼
-
Kategorie
- Strefa Inspiracji
-
Czytaj, Graj, Odkrywaj
- Zabawki
- Literatura
- Sport i rekreacja
- Artykuły szkolne i papiernicze
- Artykuły dla niemowląt
- Gry
- Party
- Multimedia
- Kodeksy
- Modelarstwo
- Albumy
- LEGO(R)
- Oferta Świąteczna
- Logopedia i pedagogika
- Dla dzieci
- Pomoce edukacyjne
- Upominki
- Podróże
- Tekstylia
- Literatura obcojęzyczna
- Języki obce
- Podręczniki akademickie
- Komiksy
- Dom i ogród
- Dla zwierząt
- Kalendarze
- Podręczniki
- Prawo Jazdy
- Lektury
- Elektronika
- Encyklopedie
- Słowniki
- Atlasy
- Do nauki zawodu
- Karnety i pocztówki
- Poradniki metodyczne
- Oferta Nagrodowa
- Pozostałe
- E-booki w j. polskim
- E-books in english
- Promocje
- Nowości
- Blog
- Kontakt
-
Kategorie
-
Zabawki
-
Literatura
-
Sport i rekreacja
-
Artykuły szkolne i papiernicze
-
Artykuły dla niemowląt
-
Gry
-
Party
-
Multimedia
-
Kodeksy
-
Modelarstwo
-
Albumy
-
LEGO(R)
-
Oferta Świąteczna
-
Logopedia i pedagogika
-
Dla dzieci
-
Pomoce edukacyjne
-
Upominki
-
Podróże
-
Tekstylia
-
Literatura obcojęzyczna
-
Języki obce
-
Podręczniki akademickie
-
Komiksy
-
Dom i ogród
-
Dla zwierząt
-
Kalendarze
-
Podręczniki
-
Prawo Jazdy
-
Lektury
-
Elektronika
-
Encyklopedie
-
Słowniki
-
Atlasy
-
Do nauki zawodu
-
Karnety i pocztówki
-
Poradniki metodyczne
-
Oferta Nagrodowa
-
Pozostałe
Czytaj, Graj, Odkrywaj -
- Promocje
- Nowości
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Procesy technologiczne w gastronomii ćw Kw. HGT.02
- Paczkomaty InPost 15.99
- Kurier 16.99
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
Zeszyt ćwiczeń omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowywania i wydawania potraw. Wyjaśnia też znaczenie słów i terminów stosowanych w gastronomii. Cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne pomogą sprawdzić się w czasie przygotowań do egzaminu praktycznego, a także pobudzą kreatywność. Naukę ułatwią liczne zdjęcia prezentujące sprzęt kuchenny i gotowe potrawy.
Wydanie 2022 wzbogacone o:
- nowe terminy w słowniku podstawowych terminów kulinarnych,
- metodę sous-vide, konfitowanie, sitr-fry wraz z ćwiczeniami i wskazówkami praktycznymi,
- zastosowanie techniki Pacojet przy szykowaniu potraw słodkich (sorbety) i wytrawnych (puree),
- mikrozioła, ich rodzaje i zastosowanie,
- ćwiczenia z wykonywania mieszanek przypraw garam masala, curry, przyprawa 5-smaków,
- zastosowanie kwiatów jadalnych w kuchni,
- potrawy z warzyw korzeniowych, np. gratin selerowe, puree z selera i pietruszki,
- sporządzanie potraw z warzyw strączkowych humusy, pasta z białej fasoli,
- przygotowywanie konfitowanego żółtka i jego zastosowanie w potrawach,
- rodzaje makaronów przemysłowych,
przepisy uzupełniające (niezwiązane z powyższymi tematami) sałatka nicejska, kaszotto wegańskie.
Dane producenta
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Al. Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa
Poland
801 220 555
wsip@wsip.com.pl,
-
Polecane
-
Podobne produkty