🎉 Szybka wysyłka zabawek i ekspresowe e-booki – kupuj wygodnie na Alturio.pl! Chcesz złożyć zamówienie z dostawą do inego kraju UE? Skontaktuj się z nami – chętnie pomożemy!

Koktajle alkoholowe. Nie tylko aperol

Dostępność: Mało
50.01
szt.
Zamówienie telefoniczne: 576019971 Zostaw telefon
Wysyłka w ciągu: 24 godziny
Cena przesyłki:
15.99
  • Paczkomaty InPost 15.99
  • Kurier 16.99
Życzysz sobie koktajl na bazie rumu czy tequili? Ma być owocowy, ziołowy czy słodki deserowy? Chcesz dowiedzieć się, jak smakuje Sidecar i Mint Julep? Czym się różni Black Russian od White Russian? A może w wakacyjne popołudnia uwielbiasz sączyć Margeritę i Mojito?
Kultura picia drinków jest długa, fascynująca i często... zaskakująca. Zdarzało się, że sławne dziś koktajle powstały przez przypadek, jak choćby przez pomyłkę barmana. Inne starannie opracowywano na potrzeby specjalnych gości lub działań marketingowych.
Każdy ma wyjątkowy i niepowtarzalny smak - wystarczy też zmienić jeden składnik receptury, by klasykowi nadać zupełnie inną nutę smakową.
Doświadczony barman dzieli się z Tobą swoją wiedzą, doświadczeniem i pasją.
Objaśnia, jak przygotowywać drinki: jakich użyć składników, jak samodzielnie zrobić syrop owocowy i ziołowy, jakie techniki barmańskie zastosować, by koktajl zaskoczył gości nieziemskim smakiem. Podaje ponad 50 przepisów na klasyczne drinki na bazie brandy, ginu, tequili, rumu, whisky, wódki i innych alkoholi.

Nieważne, czy jesteś koktajlowym amatorem z zamiłowania czy potrzeby, a może początkującym barmanem poszukującym solidnej podstawowej wiedzy, która pomoże Ci stać się specjalistą w swoim zawodzie - ta książka jest właśnie dla Ciebie.
Parametry:
Wydawnictwo:
RM
Autor:
Mateusz Bala
Rok wydania:
2024
Oprawa:
twarda
Format:
16.5 x 23.5 cm
Numer ISBN:
9788381518093
Data premiery:
2024-01-23

Dane producenta

Wydawnictwo RM
Mińska 25
03-808 Warszawa
Poland

handlowy@rm.com.pl

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: